Uherské Hradiště má druhý nejlepší městský zpravodaj v republice

Uherské Hradiště má druhý nejlepší městský zpravodaj v republice

Zpravodaj města Uherské Hradiště zabodoval v jubilejním 10. ročníku celostátní soutěže „O nejlepší městský zpravodaj“, když se umístil na druhém místě soutěže městských zpravodajů a magazínů ze všech koutů země. Místem vyhlášení soutěže se stal Velehrad, a to při letošních Dnech lidí dobré vůle.

Každý měsíc jej zdarma dostáváte do svých schránek, každý měsíc se snažíme vám v něm přinést to podstatné, co se ve městě Uherské Hradišti děje. Nyní uherskohradišťský zpravodaj uspěl v celostátní soutěži.  

Sedmičlenná porota složená ze zástupců vyhlašovatelů a profesionálních novinářů či grafiků se shodla na tom, že z přihlášených městských zpravodajů byl tentokrát nejlepší Jablonecký měsíčník, který vydává město Jablonec nad Nisou, druhý největší počet bodů získal právě Zpravodaj města Uherské Hradiště, na třetí příčce se umístil Uhříněveský zpravodaj z městské části Praha 22.

Uherské Hradiště má druhý nejlepší městský zpravodaj v republice

 













Nejlepší zpravodaje přitom nebylo podle hodnotitelů vůbec lehké vybrat, přihlásily se jich stovky. „Dlouho jsme jimi listovali a zvažovali, který z nich je skutečně ten top nejen po stránce grafické, ale také co do kvality textů, pestrosti, a nakonec i celkového dojmu,“ uvedla při předávání cen místopředsedkyně hodnotící komise Marie Šuláková.

Diplom za stříbrnou pozici mezi zpravodaji za rok 2020 převzala v neděli 4. července na Velehradě dlouholetá stálá spolupracovnice redakce, členka Rady města Uherské Hradiště, historička PhDr. Blanka Rašticová.

Uherské Hradiště má druhý nejlepší městský zpravodaj v republice





















 

Soutěž vyhlašuje Civipolis o.p.s., Katedra politologie FF UP v Olomouci, Sdružení místních samospráva ČR a Angelus Aureus o.p.s.

 „Poděkování patří všem spolupracovníkům, ale také všem čtenářům zpravodaje za přízeň, které se našemu periodiku z jejich strany dostává,“ nechal se slyšet starosta města Stanislav Blaha. Sama radnice považuje zpravodaj za cenný způsob přenosu informací a důležitý prvek komunikace s občany. „Městský magazín má za sebou více než 50 letou tradici a je cenný zejména pro ty občany, kteří dávají přednost získávání informací v tištěné formě,“ dodal starosta.

Zpravodaj města Uherské Hradiště vychází v Uherském Hradišti dvanáctkrát ročně. Od 1. července 2016 je distribuován do všech domácnostní zdarma a lze v něm využít inzerce. 

Mimo distribuce do schránek občanů města je možné si tištěné vydání Zpravodaje města Uherské Hradiště vyzvednout také například na Městském informačním centru, v elektronické podobě si jej mohou zájemci přečíst na webu města Uherské Hradiště (www.mesto-uh.cz), ZDE.

Jan Pášma, tiskový mluvčí města Uherské Hradiště 

 

Zveřejněno dne: 8. červenec 2021. Aktualizováno: 7. březen 2024